11:00

AIF BARRIKADEN

Referat: Korpföreningen Malmö Fotboll - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Linus - Per M, Martin N, Danne, Bagher - Junior, Alex - Govan, Clas A, Christian T - Rashad

Avbytare var Daniel Sosa som kom in efter 27 min, började som anfallare för att i 2:a halvlek spela först defensiv och sedan central innermittfältare och Frmas som kom in efter en halvtimme som vänsteryttmittfältare, gick över som höger yttermittfältare i 2:a halvlek och blev utbytt 10 min före slut.

Till att börja med kan fastslås att Korpen kom med ett på papperet mycket starkt lag med 3-4 av sina absolut bästa A-lagsspelare + ex-barrikadaren Anders Söderberg och ett par andra som inte tränar och därför inte är aktuella för A-lagsspel men är mycket duktiga. Man började bra första 5-10 min:a och hade också den första målchansen i den 8:e min men deras fria spelare missade skottet kapitalt. Efter detta ryckte vi upp oss och hade under resten av halvleken många fint uppbyggda anfall ända från backlinjen och framåt.

I den 16:e min kom då det som kan ha haft en avgörande betydelse för matchens utgång, men inte helt säkert eftersom de med fullt säkert spelat än offensivare än de gjorde nu vilket gett oss många kontringschanser. En av deras spelare tog avsiktligt med handen i straffområdet och blev utvisad samtidigt som vi fick straff, vilken hur säkert som helst slogs i mål av Rashad.

Korpen hade även med 10 man mycket boll och många bra anfall fram till sista tredjedelen av planen men var hopplöst ineffektiva, hade under 1:a halvlek bara 2 avslut totalt, ingen enda hörna och ingen het målchans förutom den ovannämnda.

Vi hade däremot flera bra chanser och i den 37:e min utökade Daniel Sosa till 2-0 efter att ha serverats bollen av en av deras spelare som nog försökte passa målvakten. I den 41:a min hade Per M ett stenhårt skott i ribbans underkant som var värt ett bättre öde.

2:a halvlek fick nästan omvänd bild mot den 1:a. Nu började vi klart bäst och man var beredd att skriva ner 3-0 redan efter 3 min när Danne efter en hörna vände och vred några gånger innan han fick på ett hyfsat skott från bara några få meters håll. Målvakten gjorde dock en mycket bra räddning. Bara minuten senare replikerade Korpen med ett jätteskott i stolpen av Johan Canabate, son till den legendariske ex-barrenspelaren/tränaren Frasse. Han kom helt fri nästan ända från mittlinjen. Ytterligare 2 min senare reducerade man till 1-2 på straff sedan en av deras spelare dragits ner.

Nu anföll Korpen ohejdat trots att man var en man mindre på banan. Linus räddade oss från kvittering bara några min efter deras reducering genom en kvalificerad reflexparad. Bollen befann sedan under lång tid väldigt mycket på vår planhalva utan att Korpen vaskade fram några heta chanser. Mitt i deras press gick vi istället upp och gjorde 3-1 på ett snyggt anfall som avslutades med att Daniel Sosa sköt ett skott som tog på deras mittback, nämnde exbarrenspelaren Anders Söderberg och ställde målvakten helt. Bollen hade dock med mycket stor säkerhet gått in ändå nere vid den andra stolpen - den gick mot bortre stolproten med sådan fart och från så relativt kort avstånd att målvakten fått mycket svårt att hinna ner på den. Detta skedde i den 67:e min.

Vi hade sedan i den 77:e min en bra chans sedan Govan gjort en jättespeed på kanten och fått in bollen nära mål där våra spelare på plats dock aldrig kom till skott. Istället reducerade Korpen än en gång. I den 84:e min resulterade äntligen (ur deras synpunkt alltså) en av deras 13 (TRETTON!) hörnor under den 2:a halvleken genom en nick av en spelare vid bortre stolpen.

Man hann sedan aldrig bli riktigt nervös eftersom Rashad bara min senare avgjorde till 4-2 på ett riktigt klassmål när han vände inåt från vänsterkanten och alla väntade sig en passning eller möjligen ett skott med högerfoten men Rashad istället i steget kanonhårt tåade upp bollen i nättaket i närmsta hörnet. Här kan man nog mynta det nya (?) uttrycket tåkanon. Många spelare skulle inte kunna skjuta så hårt ö.h.t. I slutminuten hade sedan Korpen en bra chans till reducering som försattes.

Trots att vi blev kraftigt tillbakapressade av ett decimerat motståndarlag var det ändå en ganska rättvis seger i kraft av fler heta chanser och fler avslut. En bra insats mot ett starkt lag alltså i en mycket underhållande match. Många var bra och bl.a. var Linus insats i målet mycket bra.

Det fattades ett mål för att gå förbi Korpen upp på 3:e-platsen men dagens spel kommer att räcka bra i många matcher framöver samtidigt som Korpen nog knappast kommer att ställa upp med ett lika starkt lag varje gång. Kyrkheddinge har ju ryckt lite i toppen men försprånget är inte ointagligt och en 2:a plats kan mycket väl leda till det avancemang till div 2 som skulle innebära att vi garanterat inte fick några grusmatcher och till att vi inte skulle behöva förlägga våra hemmamatcher borta för att få tillgång till gräs.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-13 Skott på mål: 9-7 Skott utanför: 8-2